AVANÇAMENT
Societat 10/02/2011

El Grec reunirà els tòtems de la dansa catalana

Laura Serra
2 min

BarcelonaEl Festival Grec repararà per fi un greuge històric amb la dansa i reunirà aquest estiu en la seva programació les sis companyies deganes de la dansa contemporània catalana. "És el primer cop en 35 anys que la dansa nacional inaugurarà el festival. És un gest decidit per reequilibrar els gèneres de la programació, que es reforça amb la convocatòria de les companyies amb més trajectòria, longevitat i compromís artístic", va afirmar el director, Ricardo Szwarcer, en el primer avançament del Grec 2011.

Qui encapçalarà aquest aparador de pesos pesants catalans, tots premiats amb un Nacional de dansa, és el ballarí i coreògraf Cesc Gelabert, qui obrirà el festival el 17 de juny amb La muntanya al teu voltant , un espectacle "on el tema central és la presència", ha dit, i que comptarà amb la col·laboració de Perejaume i de la Banda Municipal de Barcelona tocant les composicions de Borja Ramos i Carles Santos. A escena hi haurà dotze ballarins contemporanis i hi faran un cameo dotze dansaires sardanistes.

María Muñoz (cia. Mal Pelo) és l'única que ja ha estrenat l'espectacle que portarà al Grec, Tots els noms , mentre que la majoria dels coreògrafs estan en procés de creació. Andrés Corchero (cia. Raravis) homenatjarà els seus mestres de butoh , Kazuo Ono i Min Tanaka; Àngels Margarit (cia. Mudances) aprofitarà l'avinentesa per col·laborar amb el suís Thomas Hauert; Sol Picó té previst fer un experiment de teatre-dansa sobre el concepte de monstruositat que ha titulat La abeja Maya es puta i su mejor amiga es la mujer araña , i la plataforma La Caldera hi aportarà les propostes emergents i l'estrena de Sola , d'un dels seus fundadors, Carles Salas. A més, al Grec hi haurà quatre espectacles de dansa internacional.

stats