SOCIETAT
Societat 19/07/2012

Greenpeace Espanya fa un ERO i acomiadarà 16 treballadors

Els motius esgrimits són la baixa de socis i la disminució en l'alta de nous membres

Marta Pinzolas
1 min
CONTRA EL COLÓS 
 Activistes de Greenpeace protesten davant d'un vaixell finès que es dirigia a extreure petroli al nord d'Alaska a principis de maig.

BarcelonaLa secció espanyola de l'organització ecologista internacional Greenpeace ha presentat un expedient de regulació d'ocupació (ERO) i acomiadarà el 12% dels seus empleats, percentatge que equival a 16 persones, que rebran una indemnització de 45 dies per any treballat. Aquesta mesura, segons ha assenyalat l'organització en un comunicat de premsa, els permetrà mantenir la seva tasca de "defensa del medi ambient i de la pau", a més de les seves campanyes d'Energia i Canvi Climàtic, Oceans, Costes, Boscos i Agricultura.

Els motius esgrimits per Greenpeace són la disminució de l'alta de nous socis i l'augment de les baixes, ocasionades per la crisi econòmica. Aquest fet repercuteix directament en el pressupost de l'ONG, ja que està finançada únicament amb les aportacions dels seus membres. Tal com han fet saber des de l'organització, la política de retalles que van implantar a inicis d'any i la reducció salarial del 3,3% prevista per als sous superiors a 23.000 euros de la plantilla no han estat suficients, de manera que s'han vist obligats a "revisar tota l'estructura de l'organització". Greenpeace ha valorat l'esforç que han fet els treballadors afectats per l'ERO i ha destacat que el seu acomiadament es deu exclusivament a l'actual conjuntura econòmica.

stats