Societat 15/12/2011

Greenpeace celebra 40 anys amb la presentació del Rainbow Warrior III a Barcelona

El vaixell símbol d'aquesta ONG ecologista es troba a la ciutat des d'ahir i s'hi estarà fins el 23 de desembre. Durant aquests dies hi ha previst un programa d'activitats per celebrar l'aniversari

Ara
2 min
El vaixell de Greenpeace, a Barcelona. EFE

BarcelonaGreenpeace ha presentat aquest dijous el seu buc insígnia, el Rainbow Warrior III, que es troba des de dimecres al port de Barcelona dins de la gira que fa per diferents ciutats europees per celebrar els 40 anys d'aquesta ONG i agrair les donacions que han finançat la nova embarcació. El "Guerrer de l'arc iris" és el veler més ecològic de l’organització, capaç de navegar impulsat només per la força del vent, evitant emissions de CO2. Les veles desplegades arriben als 1.300 m2 el que permet estalviar quatre tones de combustible al dia.

Durant l'acte, l'ONG ha fet una valoració d'aquests anys d'història que van començar el 1971 quan un grup de joves activistes del Canadà van llogar un pesquer per intentar detenir unes proves nuclears nord-americans que es feien a Alaska. La directora de campanyes de Greenpeace, María José Caballero, ha recordat que "hem tingut victòries i fracassos, però ens podem sentir orgullosos de la moratòria sobre la caça de balenes, de la prohibició de llençar residus radioactius i tòxics en alta mar o que s'hagin prohibit les xarxes a la deriva".

Durant els dies que el Rainbow Warrior III estigui a Barcelona, Greenpeace ha organitzat un ajustat programa d'actes que, tal i com informa l'agència Efe, inclou visites guiades al vaixell, així com un concert de Rebeca Jiménez, tallers de pesca artesanal per a escolars o un sopar sostenible per a la tripulació de la mà de Diego Guerrero, cuiner amb dues estrelles Michelin.

El Rainbow Warrior III, un veler de 58 metres d'eslora construït amb materials totalment sostenibles i que pot portar a bord 32 mariners, està recorrent Europa en el seu viatge inaugural per agrair les donacions privades que han permès finançar els 23 milions d'euros que ha costat l'embarcació.

stats