Societat 02/08/2011

La Guàrdia Urbana denuncia 37 persones per anar per Barcelona sense samarreta

Els avisos dels agents eviten més sancions per la prohibició del nudisme i el seminudisme, que va entrar en vigor fa dos mesos

Acn
1 min
Nudisme

BarcelonaLa Guàrdia Urbana de Barcelona ha denunciat 37 persones per practicar nudisme o seminudisme pels carrers de Barcelona. Des del 29 de maig està en vigor una modificació de l'ordenança del civisme que prohibeix, per exemple, anar pel carrer sense samarreta. Segons han explicat fonts municipals, l'aplicació d'aquest punt de l'ordenança no està sent conflictiva, ja que els agents de la Guàrdia Urbana alerten en un primer moment als ciutadans que van sense samarreta de l'existència de l'ordenança i majoritàriament se la posen. Així, els avisos dels agents eviten que hi hagi més denúncies, ja que només s'interposen en cas que l'infractor persisteixi.

L'Ajuntament de Barcelona va aprovar una modificació de l'ordenança del civisme que prohibeix el nudisme i el seminudisme a la ciutat. Una reforma que afecta, per exemple, a aquells ciutadans que van pel carrer sense samarreta. Els principals districtes on hi ha hagut denúncies han estat els de Ciutat Vella i Sant Martí. Les multes poden anar des dels 120 fins als 500 euros.

Des de l'entrada en vigor d'aquesta normativa, el passat 29 de maig, han estat 37 les denúncies interposades per la Guàrdia Urbana. Fonts de l'Ajuntament de Barcelona han assegurat que l'aplicació d'aquesta normativa municipal no ha estat conflictiva, ja que en un primer moment la policia barcelonina avisa els ciutadans que van nus o seminus de l'existència de l'ordenança i la gran majoria accedeix a complir-la i, per tant, no hi ha denúncia. Segons el consistori, aquesta és també l'actitud de la gran majoria dels turistes.

stats