SOCIETAT
Societat 11/03/2012

Els veïns de Guadiana del Caudillo decideixen que el poble es continuï dient igual

El PSOE i IU denuncien que el nom vulnera la llei de la memòria històrica. Només 310 dels 817 electors han defensat eliminar la cua 'del Caudillo'

Efe
1 min

BadajozEls veïns de Guadiana del Caudillo (Badajoz) han decidit aquest diumenge en una consulta popular que el poble es continuï dient igual, sense eliminar la cua 'del Caudillo', tot i la llei de la memòria històrica. Fins a 495 veïns, d'un total de 817 votants, hi han votat a favor. El poble té 2.530 habitants.

L'alcalde, Antonio Pozo, ha informat que els 310 veïns restants han apostat perquè el poble es digui únicament Guadiana, i sis per altres noms de collita pròpia, a més de quatre de nuls i dos vots en blanc.

Pozo s'ha mostrat satisfet de la participació perquè ha estat superior a les de les últimes eleccions europees.

El regidor ha avançat que el nom haurà de ser ratificat dijous que ve, 15 de març, pel ple municipal i, posteriorment, s'inscriurà en el registre de municipis.

En aquest procés, segons ell, no hi ha d'haver cap problema, ni tan sols amb la llei de la memòria històrica.

L'alcalde, que dóna per tancat l'assumpte, ha convidat a anar als tribunals qui consideri que s'ha vulnerat la llei.

PSOE i IU i l'Associació per la Recuperació de la Memòria Històrica d'Extremadura (Armhex) havien demanat als qui estiguessin en contra de mantenir el nom que no participessin en aquesta votació.

Segons asseguren, la denominació d'aquesta localitat és il·legal, perquè va en contra del que manifesta la llei de memòria històrica. També creuen que la consulta és il·legal, perquè no ha seguit el que marca la legislació vigent per a aquest tipus de referèndums.

stats