SOCIETAT
Societat 02/05/2012

La Guàrdia Civil duplica els efectius a l'Aeroport de Barcelona per la cimera del BCE

Agents de ciutats com Madrid, Saragossa o Sevilla s'han desplaçat a Barcelona per completar aquest dispositiu, que reforça tant les pròpies instal·lacions com el perímetre del aeroport.

Laura Díaz-roig
1 min

BarcelonaLa Guàrdia Civil ha duplicat la seva presència a l'Aeroport del Prat per garantir la seguretat de la cinquantena d'autoritats que viatgen a Barcelona per la cimera del Banc Central Europeu (BCE) que comença demà a la capital catalana.

Segons ha explicat el capità Julian Vicente, cap de seguretat de la Guàrdia Civil a l'aeroport, s'han tingut en compte els antecedents de cimeres similars a altres països i també els aldarulls de les últimes setmanes a la capital catalana. "És fonamental que l'aeroport continuï operant. S'ha de respectar la lliure circulació dels ciutadans", ha dit Vicente en roda de premsa.

Efectius de diverses ciutats de l'estat espanyol, com Madrid, Saragossa o Sevilla s'han desplaçat a Barcelona per completar aquest dispositiu, que reforça tant les pròpies instal·lacions com el perímetre del aeroport.

Vicente ha explicat que s'ha fet un anàlisi del risc i que, tot i que no hi ha informació de que estigui prevista alguna actuació violenta, s'ha fet una tasca preventiva genèrica i s'està preparat per reaccionar davant d'una amenaça.

Ha destacat que la col·laboració amb els altres cossos policials és "molt positiva" i que les competències estan molt clares: del perímetres de l'aeroport cap a dins la competència és de Guàrdia Civil, llevat de les tasques d'estrangeria, que les realitza la Policia Nacional. Més enllà del perímetre, les competències són dels Mossos d'Esquadra.

Principalment, la Guàrdia Civil realitza tasques de control de passatgers i es concentra en evitar que hi hagi accions encaminades a paralitzar les instal·lacions.

stats