Societat 11/04/2012

La Guàrdia Civil obre una investigació per l'accident de Froilà

Fonts de l'institut armat no descarten que els agents prenguin declaració a de Marichalar, que analitzin l'arma implicada en els fets. La multa per al pare podria arribar als 6.000 euros

Efe
2 min
Felipe Juan Froilán de Marichalar y Borbón

MadridLa Guàrdia Civil ha iniciat una investigació per aclarir les causes i les possibles responsabilitats en l'accident d'escopeta que va patir dilluns passat el fill gran de la infanta Elena, Felip Joan Froilà, mentre estava acompanyat del seu pare, Jaime de Marichalar.

Així ho han confirmat fonts de l'institut armat, que han explicat que la investigació va a càrrec de la Intervenció d'Armes de Sòria, província on es van produir els fets.

El jutjat de guàrdia de la capital soriana va rebre ahir dimarts el comunicat mèdic de l'Hospital Santa Bàrbara, on va ser assistit en un primer moment el nét gran dels reis, després que es disparés accidentalment una escopeta, mentre feia pràctiques de tir.

Després de rebre aquest comunicat de lesions, i en veure que es tracta d'un accident amb arma de foc en què està implicat un menor, el jutjat ha seguit el protocol habitual en aquests casos i ha ordenat a la Guàrdia Civil l'obertura d'una investigació sobre el cas.

Marichalar, fins a 6.000 euros de multa

Les fonts consultades no han descartat que els agents puguin prendre declaració a Jaime de Marichalar, que acompanyava al seu fill quan es va ferir al peu, que analitzin l'arma implicada en els fets o que realitzin una inspecció ocular del lloc de l'accident, la casa familiar de els Marichalar.

Jaime de Marichalar s'enfronta a una multa d'entre 300 i 6.000 euros per una falta greu prevista en el Reglament d'Armes, si es confirma que va permetre que el fill de la infanta Elena utilitzés una arma de foc sense comptar amb llicència, a la qual tampoc pot tenir accés per ser menor de catorze anys.

La sanció podria comportar també la retirada de les armes i municions objecte de la infracció, així com de les llicències i guies de pertinença corresponents a aquestes, durant un període màxim de dos anys.

El govern també el pot sancionar

Tanmateix, correspon a la Delegació del Govern la imposició de qualsevol sanció administrativa per violació del Reglament d'armes, una vegada que la Guàrdia Civil conclogui l'expedient per aquests fets.

Segons han informat fonts de la Casa del Rei, l'accident es va produir el dilluns a la tarda al pati de la finca familiar de Sòria quan en unes pràctiques de tir, a Felip Joan Froilà, de tretze anys, se li va disparar una escopeta i alguns perdigons li van aconseguir la zona davantera del peu dret, entre els dits.

stats