Societat 06/05/2011

La Guàrdia Urbana precinta quatre botigues de souvenirs sense llicència al centre de Barcelona

El districte de Ciutat Vella va limitar el nombre de llicències per a establiments de souvenirs a 56, però n'ha detectat 43 d'infractors

Maria Ortega
1 min
Un dels establiments precintats

BarcelonaAgents de la Guàrdia Urbana i inspectors judicials han precintat aquest matí quatre botigues de souvenirs al centre de Barcelona que funcionaven sense llicència i que, a més, ja havien estat precintades a finals del 2009 pel mateix motiu. En aquests moments, el nombre d'establiments d'aquest tipus que disposen de permisos a Ciutat Vella es limita a 56, però una inspecció duta a terme aquest matí ha servit al districte per descobrir que hi ha 43 botigues que treballaven sense llicència, 12 de les quals ja havien estat expedientades en revisions anteriors.

L'Ajuntament emprendrà accions contra els dotze establiments reincidents -quatre ja han estat precintats avui– i ha obert expedients a la resta d'infractors, en la majoria de casos per tenir més d'un 20% de l'espai de la botiga destinat a la venda de souvenirs -sempre dins de la mateixa gamma de productes que ja es comercialitzen, com ara samarretes o figuretes–, cosa que incompleix l'ordenança. Les sancions poden arribar fins als 50.000 euros.

stats