Societat 03/08/2012

La Guàrdia Civil desarticula un entramat financer per blanquejar més de 30 milions d'euros del narcotràfic

Els agents de policia han detingut i imputat un total de 26 persones a Barcelona, Melilla i Sevilla

Acn
2 min

BarcelonaLa Guàrdia Civil ha desarticulat un sofisticat entramat financer il·legal l'objectiu del qual era el blanqueig de capitals procedents del narcotràfic internacional. S'han detingut i imputat un total de 26 persones a Barcelona, Melilla i Sevilla i s'ha detectat el blanqueig de més de 32 milions d'euros. Entre els efectes intervinguts destaca la intercepció de prop de cinc tones de droga, el bloqueig de 230.000 euros en comptes corrents, la intervenció de 68.000 euros, cinc immobles valorats en més d'1.300.000 euros i dotze vehicles d'alta gamma. La trama financera es cobria amb l'enviament de contenidors de mercaderies des de tercers països a Melilla, amb destí al Marroc, on es venia la mercaderia a baix preu.

La investigació s'estructura en diverses branques, l'inici de la qual va tenir lloc amb la intervenció de 36 quilos de droga a Sevilla, que va permetre la posterior identificació i detenció a Melilla de dos dels responsables d'una altra remesa de 4.700 quilos d'haixix duta a terme a la província de Tarragona. Les persones ara detingudes i el seu entorn mantenien un alt nivell de vida i connexions amb determinades societats mercantils assentades a Melilla, principalment dedicades a la importació i exportació de mercaderies, així com un concessionari de vehicles d'alta gamma, empreses que eren utilitzades com a cobertura legal per al blanqueig de capitals procedents del narcotràfic organitzat establert en diversos països europeus.

Aquestes empreses injectaven desenes de milions d'euros mitjançant ingressos en efectiu en sucursals bancàries, que immediatament eren transferits en grans quantitats a la Xina i l'Índia, mitjançant pagaments de remeses de mercaderies d'importació procedents de països asiàtics, que arribaven al port de Melilla, on finalment les venien a un preu per sota del d'origen.

En el marc de l'operació, a Barcelona s'han detingut dues persones, sis a Sevilla i a Melilla la resta de l'organització: 18 persones detingudes i imputades, entre les quals cinc treballadores d'una entitat bancària. A Melilla, on es trobava la seu del grup, s'han practicat escorcolls: cinc en domicilis, dos en una assessoria fiscal, un en una entitat bancària i un altre en un establiment comercial.

stats