28/01/2011

Guia per a la selva tecnològica

1 min
Canon, Nikon

Si penseu en marques de fotografia, probablement us vindran al cap noms com Canon, Nikon o Fuji. En canvi, l'empresa que ven més càmeres al món no es cap de les clàssiques del sector, sinó un fabricant de telèfons: Nokia. Els 400 milions de mòbils que ven cada any porten gairebé tots una càmera incorporada, i quadrupliquen les vendes totals de càmeres fotogràfiques digitals, i n'hi ha uns 110 milions d'unitats.

El mateix passa amb la música de butxaca: el 2010 es van vendre uns 65 milions de reproductors de MP3 -tres de cada quatre van ser iPods d'Apple-, però aquesta quantitat es mínima davant la majoria dels mateixos 400 milions de mòbils Nokia que també serveixen per escoltar música.

Acumulació de funcions

Els dispositius mòbils són el cas extrem d'acumulació de funcions en un mateix aparell, i encara més en el cas dels telèfons avançats, que es poden ampliar amb programes -n'hi ha 300.000 només per a l'iPhone- per oferir noves possibilitats. En el nostre dia a dia ens acompanyen tota mena de tecnologies que sovint se solapen, poden ser redundants i, de vegades, entrar en conflicte. És el que anomenen convergència tecnològica.

stats