TECNOLOGIA
Societat 09/02/2011

HP desafia Apple amb el 'tablet' Touchpad

La companyia ha presentat el giny, que serà de la mateixa mida que l'iPad i incorporarà videotrucades. Es començarà a vendre als EUA a l'estiu

Efe
2 min
Una imatge del Touchpad en l'acte de presentació / REUTERS

San FranciscoLa firma Hewlett-Packard (HP) ha presentat aquest dimecres l'HP Touchpad, un tablet amb què volen desafiar Apple i el seu iPad. Està equipat amb el sistema operatiu WebOS i té la mateixa mida que l'iPad (9,7 polzades, uns 25 centímetres, de llarg) i pesa més o menys el mateix. Té càmera frontal per a videotrucades a través de serveis com ara Skype i so estéreo. Permet l'ús de Quick Office de Microsoft, Google Docs i Adobe Flash. El que encara no se sap és el preu de l'apararell.

El vicepresident de Personal System de HP, Todd Bradley, ha presentat la novetat en un acte a l'antic complex militar de Fort Mason, a la badia de San Francisco. "Ara mateix estem aplicant tot el nostre potencial per construir productes que ens situïn com a líders en la creació de connectivitat", ha assegurat.

El sistema WebOS és un software adquirit per Hewlett-Packard quan va absorbir Palm l'abril de 2010. És un sistema que afavoreix la sinergia entre els dispositius HP sense fils, cosa que permet, per exemple, que es puguin respondre amb el tablet trucades rebudes en un telèfon.

"És un nou principi", ha dit John Rubinstein, expresident de Palm i ara responsable del desenvolupament de WebOS.

El nou tablet HP té accés ràpid a correus electrònics, xarxes socialsi, com els seus competidors, té aplicacions que es poden adquirir i s'hi poden llegir llibres digitals amb servei d'Amazon Kindle i utilitzar jocs electrònics.

Touchpad estarà disponible a l'estiu als EUA en la versió amb wifi –posteriorment sortiran models amb connexió 3G i 4G– i s'afegirà al Xoom de Motorola i al PlayBook de RIM (Blackberry) com a estendards d'una segona generació d'aquest tipus de dispositius, mentre no arriba l'Ipad 2, que ja s'està produint, segons ha informat The Wall Street Journal.

Apple farà públiques les prestacions del nou iPad d'aquí a unes setmanes, tot i que ja s'ha filtrat que serà més prim i lleuger i que incorporarà la possibilitat de videotrucades. Google ja va presentar el seu sistema operatiu Android Honeycomb per a tablet el dia 2 de febrer.

Amb aquest llançament, Hewlett-Packard reivindica un paper protagonista en un negoci sucós en què Apple té una quota de mercat que frega el 75%.

stats