Societat 31/10/2011

Una festa de Halloween mormona prohibeix l'entrada a infants disfressats del sexe contrari

Els organitzadors d'aquesta festa infantil prohibien en la invitació l'entrada de nens amb màscares o vestits com algú de l'altre sexe

Ara
1 min
Els nens esperen els seus dolços durant Halloween / THINKSTOCK

BarcelonaUna església mormona del la localitat de Sandy, a Utah (EUA), ha acollit una festa en la seva parròquia en la qual ha prohibit l'entrada als infants que no seguien les normes de vestimenta que havien imposat. Per aquest motiu, segons publica Time, alguns nens de la localitat han sigut deixats de banda a la festa, ja que difressar consideren que una nena vestida de Harry Potter o de Mr. Potato va en contra dels seus principis religiosos.

Raquel Smith, que forma part del veïnat on és la parròquia, diu que la invitació en paper enviada sembra "el temor i l'odi", perquè prohibeix als nens l'opció de triar el vestit que vulguin. A més, Smith admet que s'avergonyeix d'aquesta comunitat. Altres veïns del municipi han declarat que estan "horroritzats" després de llegir la invitació que van fer circular els feligresos.

Tot i les queixes, el bisbe Dennis Toone, que presideix la sala de l'església que ha acollit la festa, afirma que està escrit en la doctrina mormona "prohibir les màscares i el transvestisme". Però aquesta afirmació ha sigut desmentida pel portaveu d'aquesta mateixa Església en una localitat del sud del mateix estat. Trotter Scott ha insistit al Tribune de Salt-Lake que "les invitacions no representen la política de l'Església". De fet, el manual de l'Església mormona desaconsella les màscares només per raons de seguretat, però al Tribune assenyala que no ha trobat res sobre el gènere i ni els vestits.

stats