SANITAT
Societat 02/03/2011

PSC i ICV acusen Boi Ruiz de fer tornar enrere la sanitat catalana i de fer "d'agent comercial de les mútues"

Les retallades anunciades pel conseller de Salut desfermen les crítiques de l'oposició, especialment dels ecosocialistes

Acn
1 min
El conseller de Salut, Boi Ruiz, abans de la reunió amb els presidents i directors dels centres sanitaris.

BarcelonaEl secretari general d'ICV, Joan Herrera, ha denunciat aquest dimecres a Igualada que el conseller de Salut, Boi Ruiz, està decidint "retallades sense precedents que afecten el temps d'espera en les operacions quirúrgiques i l'accés als especialistes". A més, Herrera ha afirmat que Ruiz està fent "d'agent comercial de les mútues privades", ja que amb l'anunci de les retallades en sanitat "està potenciant que la gent vagi a la mútua".

Pel secretari general d'ICV, el president de la Generalitat, Artur Mas, està "incomplint el seu principal compromís", que era que les retallades pressupostàries "no afectarien la salut". Per Herrera, el que fa el Govern va "a favor de les mútues i del sector privat".

I el PSC tampoc s'ha quedat callat. "En 60 dies, el Govern ha tornat la sanitat al 2003 i ha fet perdre la confiança". Són paraules del diputat del PSC Josep Maria Sabaté. Els socialistes denuncien així un "full de ruta incert" i asseguren que darrere d'aquest anunci d'ajust econòmic s'amaguen possibles "reduccions de plantilla i la pèrdua de drets dels ciutadans", ja que empitjora el servei sanitari. El PSC avisa que si la retallada no es fa amb el consens del sector els socialistes tindran "més difícil" arribar a acords al Parlament amb CiU. "Hi ha altres mesures, s'ha de generar confiança", recomanen.

stats