Societat 11/06/2012

L'Hospital Sant Joan de Déu acosta l'e-salut als nens

Ja ha posat en marxa una plataforma digital de telemonitorització de diabètics i prepara més projectes relacionats amb les noves tecnologies

Auri Garcia Morera
1 min

BarcelonaL'Hospital Sant Joan de Déu està impulsant diversos projectes relacionats amb les noves tecnologies amb l'objectiu d'atendre els seus pacients, també els més joves, fora de les parets de l'hospital. Aquests projectes s'emmarquen en la iniciativa Hospital Líquid, presentada aquest dilluns en una conferència internacional sobre la medicina del futur, davant d'experts en e-salut d'arreu del món.

En l'àmbit de l'atenció als pacients, Sant Joan de Déu ja ha posat en marxa una plataforma digital de telemonitorització que permet a nens i adolescents diabètics enviar els resultats de les seves proves de glucèmia i fer consultes als metges. Actualment està preparant un videojoc que ajudarà els nens amb problemes respiratoris a fer rehabilitació a casa, a més d'un nou portal perquè pacients i familiars puguin consultar el seu historial clínic.

Per a la posada en marxa d'aquest portal, considerat el projecte més important de la iniciativa, l'hospital treballa conjuntament amb el departament de Salut per tal de fer compatible el projecte propi amb el del departament. El repte per a Sant Joan de Déu és resoldre les qüestions legals i ètiques de l'accés a les dades dels pacients més joves. El més probable que, a partir dels 16 anys, els pacients hagin de donar permís perquè els seus pares accedeixein a les seves dades.

stats