SOCIETAT
Societat 23/07/2012

ICV-EUiA portarà al Parlament l'incendi de l'Empordà per "tractar a fons què ha passat"

Joan Herrera trasllada el condol a les víctimes i el suport als efectius d'extinció, i anuncia iniciatives parlamentàries. La resta de partits també envien missatges de solidaritat amb l'Empordà

Acn
2 min
Sí: Joan Herrera, Mercè Coll. No: Jorge Fernández Díaz, Fathallah Sijilmassi

BarcelonaEl líder d'ICV-EUiA, Joan Herrera, ha avançat aquest dilluns que quan els focs que cremen a l'Empordà estiguin extingits, la seva formació demanarà explicacions sobre els fets. "Esperarem que hi hagi una extinció total de l'incendi per portar totes les iniciatives al Parlament per tractar a fons què ha passat i com s'ha actuat", ha dit. Tot i això, Herrera ha volgut centrar el seu missatge d'aquest dilluns a donar el "condol a les víctimes, el suport a les famílies i persones afectades, i el suport i ànims als bombers, ADF i professionals que estan treballant sobre el terreny".

El secretari general d'Unió, Josep Maria Pelegrí, ha lamentat les morts causades pels incendis que cremen a l'Alt Empordà i que s'han emportat ja la vida de quatre persones. Pelegrí ha traslladat el condol a les famílies d'aquestes persones, així com el suport a la resta d'afectats. El primer secretari del PSC, Pere Navarro, també ha volgut mostrar la seva consternació pels efectes de l'incendi actiu a l'Empordà. El socialista ha anunciat que visitarà alguns dels municipis afectats pels focs per mostrar-los la seva solidaritat i suport, tant a les persones que han patit la desfeta de les flames com a les que treballen en l'extinció. "Ens posem al costat de les víctimes, dels que han perdut molt de patrimoni i part del treball de la seva vida, dels que lluiten contra el foc, dels alcaldes i alcaldesses, i al costat del govern de la Generalitat", ha dit Pere Navarro abans de marxar des de Barcelona cap a l'Empordà.

La secretària general d'ERC, Marta Rovira, ha expressat el condol a les famílies de les víctimes dels incendis i ha volgut mostrar ''calidesa'' i suport a totes les famílies que són fora de casa seva, o confinats, i patint tots els efectes d'aquests incendis, així com també als voluntaris de la zona que treballen en l'extinció del foc. Rovira ha destacat la importància de destinar recursos a la prevenció i extinció d'incendis i ha lamentat aquest episodi, que assegura que ha seguit amb "consternació i preocupació''.

El president de C's, Albert Rivera, també ha lamentat les morts causades pels incendis. Segons Rivera, és el moment d'expressar el condol a les famílies i el suport als cossos que treballen en l'extinció. Tot i admetre que ara no és el moment, Rivera ha deixat clar que demanarà més endavant explicacions al Govern sobre la gestió davant aquests incendis.

stats