SOCIETAT
Societat 18/07/2012

ICV demana la compareixença de Felip Puig perquè expliqui la detenció de 5 persones a Sabadell pels aldarulls del 29-M

Els ecosocialistes volen que el conseller d'Interior informi sobre els criteris que permeten practicar detencions quatre mesos després de la vaga general

Acn
1 min
Imatges de la concentració davant la comissaria dels Mossos de Sabadell, on hi ha els detinguts

BarcelonaEl portaveu d'ICV-EUiA a la comissió d'interior del Parlament, Jaume Bosch, ha demanat aquest dimecres la compareixença "urgent" del conseller d'Interior, Felip Puig, a la cambra catalana perquè expliqui les detencions que s'han practicat a Sabadell. Els Mossos d'Esquadra han arrestat cinc joves pels aldarulls que es van produir a aquesta ciutat durant la vaga general del 29 de març. Se'ls imputen delictes de desordres públics, coaccions i danys. Entre els detinguts hi ha Pau Llonch, cantant del grup At Versaris. Bosch vol que Puig informi sobre els criteris que està aplicant el departament d'Interior per continuar detenint persones quatre mesos després del 29-M. Aquesta petició de compareixença se suma a la ja registrada fa setmanes pel grup d'ICV-EUiA en relació a detencions practicades a Barcelona, també relacionades amb la vaga general.

Segons un comunicat del grup parlamentari, el proper 24 de juliol hi ha prevista una trobada entre el departament d'Interior i el grup d'ICV-EUiA, en la qual Bosch té previst tornar a plantejar la seva oposició a la política que el conseller Puig aplica en aquest àmbit. Una política que Bosch qualifica de "suïcidi en moments d'un lògic increment notable de les mobilitzacions socials a causa de la crisi econòmica i la política de retallades". "Les mobilitzacions socials exigeixen mediació i diàleg, no polítiques que crispin l'ambient", ha afegit el diputat.

ICV-EUiA també recorda que, fa unes setmanes, el Parlament va aprovar una resolució a proposta dels ecosocialistes que insta el Govern a fer una roda de contactes de membres del departament d'Interior amb els grups parlamentaris i els agents socials per analitzar la política d'Interior en relació a les mobilitzacions socials.

stats