Societat 07/01/2011

El govern espanyol regula el dret a "la no-discriminació"

L'executiu ha donat llum verda a l'avantprojecte de l'anomenada llei d'igualtat de tracte, que va més enllà de la discriminació de gènere

Joan Rusiñol
1 min

Madrid p { margin-bottom: 0.21cm; } El consell de ministres ha aprovat l'avantprojecte de la nova llei d'igualtat, que vol regular el dret a "no ser discriminat" per cap raó, a banda de les qüestions de gènere que ja tenen un text legislatiu específic. L'objectiu, segons ha explicat la ministra de Sanitat, Leire Pajín, és "construir una societat que no humilia ningú i que no permet que ningú sigui humiliat”. Que tothom tingui les màximes garanties legals per sentir-se "segur" i "emprat" en el seu dia a dia.

Això inclou regular el dret constitucional a no ser discriminat per qüestions d'edat, discapacitat o identitat sexual. Segons ha recordat la titular de Sanitat, amb aquesta mesura Espanya se situa en la línia del que ja han fet "la gran majoria de països europeus" i ha recordat els casos específics d'Alemanya, Suècia o Holanda, amb legislacions molt semblants a la que tira endavant el govern espanyol i que ara comença el seu recorregut parlamentari.

La llei, segons l'executiu central, no suposa modificar el Codi Penal espanyol. Hi haurà una autoritat específica que s'ocupi de coordinar tots els instruments existents per controlar aquesta àrea. Es posarà en marxa el 2013.

stats