Societat 18/04/2012

La ILP per la dació en pagament comença la recollida de firmes

El dia de Sant Jordi serà el gran punt de partida de la campanya

Auri Garcia Morera
1 min

Els promotors de la ILP hipotecària, una iniciativa legislativa popular que demana entre altres mesures la dació en pagament, han iniciat aquest dimecres la recollida de les 500.000 signatures necessàries perquè la proposta sigui debatuda al Congrés. Els promotors marquen el dilluns vinent, dia de Sant Jordi, com el gran punt de partida d'una campanya que durarà fins a l'octubre, i en què aspiren a recollir milions de suports arreu de l'Estat.

Ada Colau, portaveu de la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca, ha detallat en l'acte de presentació que la ILP demana que l'entrega del pis serveixi per cancel·lar la hipoteca, però també que aquesta mesura sigui retroactiva, que es paralitzin tots els desnonaments i que les hipoteques cancel·lades es puguin convertir en lloguers socials. Colau ha criticat durament el decret relacionat amb la dació en pagament que va aprovar recentment el govern espanyol, que ha definit com "una presa de pèl".

L'acte de presentació ha comptat amb la presència dels màxims dirigents de la Taula del Tercer Sector, de la Confederació d'Associacions Veïnals de Catalunya i dels sindicats CCOO i UGT, entitats que també donen suport a la iniciativa. El grup promotor està liderat per entitats catalanes, tot i que les signatures es recolliran a tot l'Estat i s'entregaran al Congrés perquè és l'Estat qui té les competències en aquest àmbit.

stats