Societat 21/05/2013

El govern espanyol manté l'aposta de donar 'papers' a canvi de la compra d'un habitatge

Els requisits, però, seran més restrictius que els 160.000 euros anunciats al novembre. També es donarà la residència als inversors que creïn llocs de treball

Joan Faus
1 min
Un bloc d'habitatges acabats de construir a les comarques gironines.

MadridEl govern espanyol manté l'aposta de donar el permís de residència als ciutadans estrangers que comprin un "habitatge habitual", segons ha explicat aquest dimarts el secretari d'estat d'Economia, Fernando Jiménez Latorre.

Una iniciativa −que s'inclourà en la llei d'emprenedors que s'aprovarà aquesta setmana o la propera− que anirà acompanyada d'altres mesures per atreure inversors estrangers, com donar 'papers' als empresaris que creïn llocs de treball o als investigadors altament qualificats, tal com va avançar dilluns la ministra d'Ocupació, Fátima Báñez.

El número dos d'Economia ha evitat entrar en detalls, però, tal com va avançar l'ARA a l'abril, els requisits per donar la residència a canvi de la compra d'un pis seran més restrictius que el polèmic topall de més de 160.000 euros anunciat al novembre pel secretari d'estat de Comerç, Jaime García-Legaz. La finalitat de la iniciativa, però, no variaria: atreure inversors estrangers, especialment russos i xinesos, i reduir l'estoc de 700.000 pisos buits que hi ha a Espanya.

stats