Societat 22/07/2012

La tramuntana bufarà fins aquest dilluns al migdia a la Jonquera

Durant aquesta nit i matinada el vent de nord encara podrà bufar amb cops de fins a 60 o 70 km/h a l'Empordà

Marc Candela
1 min

BarcelonaEl principal enemic dels bombers en l'incendi de la Jonquera és el vent. Aquesta tarda ha perdut una mica d'intensitat -a primera hora del dia havia superat els 95 km/h a Portbou- però aquest vespre es reforçarà i durant la nit i matinada encara bufarà amb cops de fins a 60 o 70 km/h a la zona de l'incendi.

Afortunadament, les últimes actualitzacions dels models numèrics confirmen que demà a mig matí el vent s'afeblirà clarament i que al migdia la tramuntana ja haurà desaparegut definitivament.

També pot ajudar a les tasques d'extinció la moderació de les temperatures. Aquesta tarda el termòmetre no ha superat els 28 graus a la Jonquera -de fet, la calor ha estat del tot suportable arreu del país- i demà dilluns el mercuri també ha de quedar força frenat.

En tot cas, aquesta treva en la calor no serà indefinida i de cara a dimecres i dijous les temperatures de plena canícula reapareixeran a l'Empordà i també a la resta de Catalunya.

A www.ara.cat/meteo trobareu més informació i les previsions actualitzades per a tots els municipis dels Països Catalans.

stats