Societat 29/12/2011

Iberia cancel·la 16 vols entre Madrid i Barcelona per la vaga de pilots

L'aerolínia ha recol·locat els 10.000 clients afectats i els ha ofert trajectes alternatius o els ha tornat l'import dels bitllets

Acn
2 min

BarcelonaLa companyia Iberia ha cancel·lat avui 16 vols entre Madrid i Barcelona, 8 d'anada i 8 de tornada, en la segona jornada de vaga de pilots convocada pel sindicat Sepla per protestar contra la creació de la filial de baix cost Iberia Express. L'aerolínia ha assegurat que fins aproximadament les onze del matí ja havia operat el 25% dels 211 vols previstos per a avui.

Segons Iberia, no s'han produït "incidències ressenyables". L'aerolínia ha hagut de cancel·lar 118 vols, dels quals cinc eren de llarg recorregut, 54 internacionals de mitja distància i 59 vols arreu de l'Estat. Es tracta del 36% dels inicialment previstos en aquestes dates i que no estaven coberts pels serveis mínims.

En total, s'han vist afectats uns 10.000 clients, a qui la companyia ha ofert vols alternatius o bé el reembors de l'import dels bitllets. Aquest dimarts la companyia ja havia canviat les reserves dels clients afectats. Els que es trobaven en trànsit han estat allotjats en establiments de la cadena hotelera Melià, que ha ofert 9.000 places al voltant de Madrid, mentre que amb els restaurants de l'aeroport s'ha acordat que es pugui oferir menjar i beguda als clients de l'aerolínia.

Els vols que enllacen amb les Illes Balears i les Illes Canàries no es troben afectats per l'aturada, ja que estan coberts pels serveis mínims, així com els trajectes operats per Air Nostrum, Vueling i codis compartits amb altres companyies.

L'aerolínia aconsella consultar l'estat dels vols a través de la seva pàgina web, el telèfon 902 100 988 i els perfils d'Iberia a les xarxes socials Twitter i Facebook. La companyia també ha incrementat els punts d'informació als aeroports per atendre els clients afectats per l'aturada.

Aquesta setmana l'aerolínia va oferir al sindicat Sepla la possibilitat que els pilots d'Iberia passessin a Iberia Express sense perdre els seus drets si desconvocaven la vaga, però el sindicat ho va rebutjar en considerar que l'oferta és una "il·legalitat", perquè la companyia proposa "fer la mateixa feina amb un conveni col·lectiu diferent". Així mateix, el sindicat va assegurar que la companyia no ha volgut escoltar la proposta que ells han presentat per poder desbloquejar la situació, com és l'augment de "cessió de productivitat i salarial".

stats