Societat 05/03/2013

Ikea retira uns pastissos que contenien bacteris fecals

Les autoritats sanitàries xineses han alertat de la presència "excessiva" de bacteris coliformes en uns pastissos d'ametlla i xocolata que es distribueixen a 23 països

Ara
1 min
Pastís d'ametlles i xocolata d'Ikea / Ikea.com

Barcelona @page { margin: 2cm } P { margin-bottom: 0.21cm } A:link { so-language: zxx } Ikea ha hagut de retirar una partida de pastissos d'ametlla i xocolata que distribuïa a 23 països, després que les autoritats sanitàries xineses han alertat de la presència de matèria fecal en el producte. Segons informa la mateixa companyia en un comunicat penjat a la versió alemanya de la seva pàgina web, s'ha detectat un nivell excessiu de bacteris coliformes –uns organismes que es troben a les vies intestinals de les persones i d'alguns animals– en els pastissos. Malgrat que la companyia ha puntualitzat que aquests bacteris no són nocius per a la salut, els pastissos s'han retirat per precaució.

La polèmica arriba només una setmana després que el gegant dels mobles suec va haver de retirar les seves populars mandonguilles de vedella, en detectar-hi restes de carn de cavall. Al cap de pocs dies passava el mateix amb les salsitxes de Frankfurt.

stats