Societat 24/01/2011

Imputat per suborn un càrrec de l'Oficina Antifrau de Catalunya

El director d'anàlisi de l'organisme, Carles Quílez, ha estat citat a declarar per delictes de suborn i revelació de secrets en alertar presumptament un confident policial investigat com a possible narcotraficant

Efe
2 min

BarcelonaUn jutge de Barcelona ha citat a declarar com a imputat el director d'Anàlisis de l'Oficina Antifrau de Catalunya (OAC), Carles Quílez, pels delictes de suborn i revelació de secrets en alertar presumptament un confident policial investigat com a possible narcotraficant.

Segons que han informat a Efe fonts judicials, Quílez ha estat imputat després que l'impliqués davant del jutge un antic confident policial vinculat presumptament a una trama de corrupció de la qual formen part mossos d'esquadra, guàrdies civils i urbans i policies nacionals.

En la seva declaració judicial, el confident Manuel G.C. va implicar Quílez per haver-lo alertat, quan ja havia estat nomenat director d'Anàlisis de l'Oficina Antifrau de Catalunya, que era objecte d'una investigació policial i que tenia els telèfons punxats.

Segons aquesta declaració, Quílez hauria acceptat regals per part del confident policial, entre ells una moto, quan encara exercia de periodista, ofici que va abandonar l'any 2009 pel seu nomenament com a assessor del director de l'OAC, David Martínez Madero, mort divendres passat als 47 anys d'edat.

La investigació en la qual ha estat involucrat Quílez, un dels tres sotsdirectors de l'Oficina Antifrau, és una complexa causa sobre una trama de corrupció policial, en la qual han estat imputats una quinzena d'agents de la guàrdia civil i tres mossos, entre ells un subinspector de Vilanova i la Geltrú (Garraf).

Els mossos d'esquadra imputats estan acusats d'haver rebut diners i regals a canvi de facilitar informació a una xarxa de narcotraficants o d'avisar-los d'operacions policials en marxa.

La investigació judicial, dirigida pel titular del jutjat d'instrucció número 1 de Barcelona, se centra en converses telefòniques intervingudes i en dades facilitades pel confident Manuel G.C., també imputat en la trama declaracions del qual han estat claus per involucrar a part dels implicats en aquest cas.

Efe ha intentat sense èxit contactar amb Carles Quílez, mentre que l'Oficina Antifrau s'ha remès a unes declaracions de Martínez Madero de fa uns mesos, quan encara no s'havia imputat Quílez, en què el director de l'OAC va afirmar que "és ontològicament impossible" que aquest cometés irregularitats.

stats