Societat 16/03/2012

Imputen dos mossos de paisà per un delicte de lesions durant la detenció dels estudiants de la UdG

3 estudiants i un treballador del centre, imputats després de les càrregues policials del desembre, han negat els fets en la seva declaració davant del jutge aquest divendres

Acn
2 min

GironaDos mossos de paisà que van participar en la detenció dels 3 estudiants durant les càrregues policials del desembre passat al claustre de la UdG han estat imputats per un delicte contra de la integritat moral i de lesions durant el seu arrest. Els agents, que ja han declarat, van ser identificats en les rodes de reconeixement que el jutge va ordenar arran de la denúncia dels estudiants. Així ho ha explicat el seu advocat, Benet Salellas, que ho ha valorat com a "actes de represàlia i venjança" per part dels mossos.

Aquest divendres declaren quatre dels imputats -tres estudiants i un membre del PAS- per l'enfrontament amb els agents durant l'acte dels 20 anys de la UdG amb la presència d'Artur Mas. Salellas ha valorat positivament les rodes de reconeixement ordenades pel jutge, perquè han permès identificar dos mossos de paisà que haurien agredit els tres estudiants durant la seva detenció, però ha recordat que no ha estat possible anar més enllà perquè la resta d'agents que formaven part del dispositiu de seguretat no duien la identificació i anaven tapats amb els cascos i passamuntanyes inclosos en els uniformes.

Per altra banda, ha explicat que la xifra total d'imputats per un delicte de desordre públic i atemptar contra els agents de l'autoritat ha augmentat en una i passa a ser un total de vuit. La imputació s'ha fet en base a un informe detallat amb imatges cedides per mitjans de comunicació elaborat internament per Mossos, les mateixes utilitzades per imputar 'a posteriori' els quatre restants. Així doncs dels set que hi havia fins ara, tres es van negar a declarar davant el jutge i els quatre que quedaven pendents ho han fet aquest matí davant el jutjat d'instrucció número 2 de Girona. La vuitena persona imputada, però, no ha rebut formalment la citació del jutge i faltarà veure si ha de declarar finalment.

La demanda col·lectiva dels ferits segueix el seu curs

Fins ara es parlava de que sis dels ferits arran dels aldarulls han presentat als Jutjats de Girona una denúncia col·lectiva per sis faltes de lesions i coaccions. La xifra, segons l'advocat Salellas, podria arribar a ser una desena en els pròxims dies, entre estudiants i membres del PAS. L'advocat ha afegit que per "pressions de la universitat" no ho ha denunciat cap dels professors afectats. La denúncia ja s'ha admès a tràmit, s'han obert diligències prèvies i s'ha citat als lesionats davant el metge forense.

La denúncia s'ha interposat contra la rectora, Anna Maria Geli; el vicerector del campus, Pere Albó, i diversos comandaments dels Mossos d'Esquadra. Els sis denunciants els consideren responsables, a tots ells, de les lesions que van rebre arran de les càrregues policials.

Cal recordar que van ser un total de divuit les persones (dotze de les quals, mossos) que van resultar ferides arran dels aldarulls de la celebració del 20è aniversari de la UdG.

stats