Societat 20/04/2011

Incident en un vol de Michelle Obama

El Boeing 737 en què viatjava la primera dama dels Estats Units era massa a prop d'un avió de càrrega militar i va haver d'avortar la maniobra d'aterratge

Efe
1 min
Michelle Obama

WashingtonL'avió en què viatjava Michelle Obama, primera dama dels Estats Units, va avortar ahir la maniobra d'aterratge en apropar-se perillosament a un avió de càrrega militar a causa d'un error del controlador aeri, a la Base Militar d'Andrews. Els dos avions es trobaven a 4,8 quilòmetres l'un de l'altre, quan la distància mínima de separació entre avions ha de ser de 8 quilòmetres.

Funcionaris de l'Administració Federal d'Aviació (FAA) han confirmat la presència de la primera dama el moment de l'incident, però no han fet més comentaris. Michelle Obama tornava d'un viatge a Nova York, on va participar en una sèrie d'actes en favor dels veterans de guerra juntament amb la dona del vicepresident, Jill Biden.

El Boeing 737 forma part de la flota d'avions presidencials. En l'últim moment, els controladors de la base militar temien que l'avió de càrrega C-17 que li precedia no es retirés a temps de la pista d'aterratge i van ordenar avortar l'operació d'aterratge. De moment, la Casa Blanca no ha reaccionat, però s'espera que la FAA emeti un comunicat posteriorment.

stats