Societat 22/07/2012

Comencen els enderrocs per descobrir 22 metres de muralla romana a Barcelona

Els treballs es prolongaran fins a finals d'agost i s'inclouen dins del Pla Barcino que té l'objectiu de posar en valor el patrimoni històric de la ciutat

Efe
1 min

BarcelonaL'Ajuntament de Barcelona ha començat els enderrocs per alliberar un espai de 421 metres quadrats al barri Gòtic, que permetran deixar al descobert un tram de 21,8 metres de la muralla romana de la ciutat. Segons ha informat aquest diumenge el consistori, els treballs es prolongaran fins a finals d'agost i tindran un acabat provisional fins que la zona sigui urbanitzada.

Les obres, que s'executen al carrer Sotstinent Navarro, permetran contemplar un nou segment de la segona muralla romana de Barcelona, construïda entre finals del segle II i principis del segle IV.

Els treballs consisteixen en l'enderroc de dues finques situades en els números 14 i 16 de l'esmentat carrer i han començat a l'interior dels edificis per desconnectar els immobles de la muralla sense danyar-la.

Els tècnics preveuen que la demolició total dels dos edificis es podrà dur a terme la tercera setmana d'agost i que, un cop enderrocats, es farà un acabat provisional en els 421 metres quadrats que quedaran alliberats aplicant una capa de sorra.

Aquesta actuació forma part del Pla Barcino, un projecte que impulsa l'Ajuntament de Barcelona per posar en valor el patrimoni històric.

La segona muralla romana de Barcelona és l'única de la qual es conserven restes importants i es va construir a partir del segle II sobre una altra anterior de menor alçada i gruix

stats