Ensenyament
Societat 12/09/2011

Interior no autoritza la manifestació contra la interlocutòria del TSJC a Sant Andreu de la Barca

El Govern al·lega que no s'ha informat de la protesta amb prou antelació i que no hi ha cap motiu "extraordinari" que justifiqui la "urgència" de la convocatòria

Acn
1 min

Sant Andreu de la BarcaEl Departament d'Interior no ha autoritzat la manifestació en contra de la interlocutòria del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) i a favor del model d'immersió lingüística a l'escola, convocada per les JERC de Sant Andreu de la Barca (Baix Llobregat).

Segons un escrit d'Interior en resposta a la petició de les JERC, al qual ha tingut accés l'ACN, la concentració no s'ha anunciat amb una antelació mínima de deu dies, tal i com estableix la normativa. A més, es considera que no hi ha cap causa "extraordinària" que permeti autoritzar la protesta per la via d'urgència. A les set de la tarda es preveu que se celebrin concentracions com aquesta davant tots els ajuntaments catalans.

Els organitzadors han assegurat que la convocatòria es manté, tot i no disposar del permís d'Interior. El portaveu d'ERC al municipi del Baix Llobregat, Jordi Albert, s'ha mostrat sorprès davant la comunicació rebuda per part d'Interior aquest mateix dilluns: "És cert que no som dins el termini, però com li ha passat a gairebé tothom". Albert recorda que la interlocutòria del TSJC es va fer pública a finals d'agost.

stats