SUCCESSOS
Societat 28/02/2011

Interior alerta de l'elevat risc d'incendis aquest any

Felip Puig atribueix l'elevat risc de focs forestals a les ventades de 2009 i les nevades de 2010

Marta Català
1 min

BARCELONA p { margin-bottom: 0.21cm; } En els dos primers mesos de l'any, s'han fet gairebé el doble de sortides que l'any passat. En concret, entre gener i febrer els bombers han realitzat 947 sortides, en canvi, l'any passat van fer 495.

El conseller d'Interior, Felip Puig, ha advertit que aquest any serà un any dur quant a focs forestals: “Tenim una gran massa de combustible acumulat”, ha explicat en roda de premsa.

Puig ho atribueix a les nevades de 2010, a les ventades de 2009 i a una sequera acumulada. Per això va fer una crida a la ciutadania perquè extremin les “les mesures de prudència, i responsabilitat”.

El conseller ha anunciat que properament explicaran la campanya d'estiu d'incendis forestals i si les dades continuen sent com fins ara, hauran d'imposar mesures extremes com ara prohibir fer barbacoes a segons quines zones de risc.

D'altra banda, i per contra, els serveis per sufocar incendis forestals va baixar l'any passat un 35%, seguits dels focs de vegetació i dels agrícoles, segons dades de la Memòria de Serveis 2010 de Bombers de la Generalitat. Les mateixes dades evidencien un descens en els rescats de muntanya i en els accidents de trànsit.

stats