Societat 24/05/2012

Interior retira la web delatora, però podria reactivar-la si hi ha nous disturbis

22 dels 68 suposats autors d'actes de violència urbana que apareixien a les imatges de la web han sigut identificats

Efe
1 min

BarcelonaEl departament d'Interior ha retirat aquest dijous la web per identificar els suposats autors d'actes de violència al carrer durant la jornada de vaga general del 29-M, encara que podria reactivar-la si es produïssin altres actes vandàlics que ho requerissin, segons han informat a l'agència Efe fonts de la conselleria. Com estava previst, el departament d'Interior ha despenjat avui de la pàgina d'internet dels Mossos d'Esquadra la web que va activar fa justament un mes amb imatges de 68 sospitosos d'haver participat en actes de violència urbana durant la vaga general, 22 dels quals han sigut identificats.

Malgrat que en principi Interior va estudiar la possibilitat de renovar la web amb les imatges de més sospitosos, finalment ha decidit no fer-ho perquè ja no queden suposats autors de delictes greus pendents d'identificar, més enllà dels més de quaranta que no han pogut ser reconeguts malgrat que han estat un mes a la web de delació.

D'aquesta forma, segons les mateixes fonts, el fet més probable és que la web no es torni a activar fins que hi hagi un altre episodi de disturbis urbans i la conselleria decideixi recórrer de nou a la col·laboració ciutadana per intentar identificar els sospitosos. Durant l'últim mes, la web de delació ciutadana ha rebut milers de visites, encara que les aportacions realment significatives per ajudar a identificar sospitosos es limiten a unes 500, segons les dades d'Interior.

Aquesta web, pionera a l'Estat, ha despertat recels entre els juristes, que dubten de la seva legalitat i constitucionalitat, i ha portat el síndic de greuges, Rafael Ribó, a obrir una investigació d'ofici per determinar si vulnera drets bàsics relatius a la pròpia imatge i a la presumpció d'innocència.

stats