Societat 31/07/2012

Interior recorda que les denúncies per llençar burilles des dels vehicles no poden ser anònimes

La conselleria reitera la crida als ciutadans perquè posin en coneixement dels Mossos aquest tipus de conductes

Acn
1 min

BarcelonaEl departament d'Interior ha recordat aquest dimarts que aquells ciutadans que vulguin denunciar els ocupants dels vehicles que tirin burilles per la finestra no ho poden fer de manera anònima i han de donar les seves dades perquè el tràmit continuï endavant. Les denúncies posen ser tramitades en qualsevol comissaria dels Mossos d'Esquadra.

El llançament de burilles de cigarreta des d'un vehicle infringeix l'article 6 del Reglament General de Circulació, que considera com una infracció punible "llençar a la via o a les seves proximitats qualsevol objecte que pot donar lloc a la producció d'incendis". El portaveu dels ecosocialistes a la comissió d'Interior del Parlament, Jaume Bosch, va explicar en la compareixença dels consellers d'Interior, Felip Puig i Josep Maria Pelegrí, que un veí de Boadella va fer una fotografia al conductor d'un camió en una via que no va precisar a qui va veure llençant una burilla per la finestra i que, a més, va recollir en una bossa.

Bosch es va queixar que el veí no va poder fer la denúncia, i en aquest sentit, Interior ha explicat que aquesta persona es va negar a facilitar les seves dades persones tant a la comissaria dels Mossos de Figueres com a la del sector de Trànsit dels Mossos de Figueres.

Tot i aquesta circumstància, el departament d'Interior reitera la crida als ciudatans perquè posin en coneixement dels Mossos, mitjançant els procediments establerts, qualsevol vulneració del Reglament General de Circulació que pugui originar un foc al voral d'una carretera.

stats