SUCCESSOS
Societat 14/06/2011

Interior alerta als 'indignats' que impedir el pas dels diputats al Parlament és un delicte greu

El Codi Penal ho castiga amb penes de fins a cinc anys de presó

M.català/m.ortega
1 min

BARCELONAImpedir el pas dels diputats al Parlament és un delicte greu. Concretament, és un delicte contra les institucions de l'Estat. Per això, ha dit Interior, "estem explicant als 'indignats' que si intenten impedir el pas incorreran en un delicte castigat amb penes de presó". De moment, els accessos al parc de la Ciutadella estan tancats però això no exclou que el col·lectiu d''indignats' intenti obstaculitzar el pas dels polítics a la seu parlamentària. Interior es basa en dos articles del Codi Penal.

L'article 494 diu que: "incorren en la pena de presó de sis mesos a un any o multa de dotze a vint-i-quatre mesos els qui promoguin, dirigeixin o presideixin manifestacions o una altra mena de reunions davant les seus del Congrés dels Diputats, del Senat o d'una assemblea legislativa d'una comunitat autònoma, quan estiguin reunits i n'alterin el funcionament normal".

L'article 498 diu que: "Els qui utilitzin la força, la violència, la intimidació o l'amenaça greu per impedir a un membre del Congrés dels Diputats, del Senat o d'una assemblea legislativa d'una comunitat autònoma assistir a les seves reunions, o, pels mateixos mitjans, coartin la manifestació lliure de les seves opinions o l'emissió del seu vot, han de ser castigats amb la pena de presó de tres a cinc anys".

stats