SOCIETAT
Societat 23/03/2012

Interior nega que l'operació contra l'associació procannàbica estigui lligada al projecte de Rasquera

Laura Díaz-roig
1 min

BarcelonaEls Mossos d'Esquadra investiguen l'Associació Barcelonesa Cannàbica d'Autoconsum des de fa mes d'un any, i fonts de la conselleria d'Interior neguen qualsevol relació entre la detenció d'ahir –i el fet de que es precintés el local– i la polèmica macroplantació de marihuana al municipi de Rasquera que promou l'entitat.

Les mateixes fonts asseguren que, en aquest cas, els mossos han actuat com a policia judicial, és a dir, que van rebre ordres del jutge que investiga l'associació, el titular del jutjat d'instrucció número 24, després que el 10 de febrer els agents escorcollessin la bossa d'un home que sortia de l'entitat –de la qual no era soci– i hi trobessin 142 paquets de marihuana. Diuen que no es tracta d'una reacció al projecte, sinó que és el ritme normal de la investigació.

Destaquen que no s'està perseguint l'activitat d'autoconsum, sinó que l'associació podria estar realitzant activitats il·lícites. Els veïns es queixen que molta gent entra a l'entitat i en surt amb grans quantitats de marihuana, i molts, en consumeixen al mateix carrer.

El departament ja va instar la fiscalia que es posicioni sobre la legalitat de la plantació de Rasquera –tenint en compte que uns tercers cultivarien la marihuana de les persones que la consumirien– i, si no ho fa, quan el projecte es materialitzi, els Mossos aixecaran acta i tornaran a portar la documentació al fiscal.

stats