SUCCESSOS
Societat 04/05/2011

El fiscal recorrerà la imputació de sis mossos d'esquadra

No és la primera vegada que fiscalia i jutge discrepen

Marta Català/laia Espín
1 min

BARCELONALa suposada trama de mossos i narcotraficants és un cas complex que té diversos fronts oberts. D'una banda, els tres mossos inicialment imputats per suposadament acceptaven regals a canvi de favors, d'altra banda diversos guàrdies civils suposadament implicats, un grup de persones acusades de narcotràfic, un confident i per últim, sis mossos de la Unitat Anticorrupció dels Mossos d'Esquadra que abans estaven a la Unitat d'Estupefaents.

La fiscalia ja va mostrar fa pocs dies el seu desacord amb la imputació de dos sergents de la policia catalana i ara ho farà amb els sis nous mossos imputats, entre els que hi ha un subinspector de la unitat anticorrupció, Antoni Salleras, dos sergents, 2 caporals i un agent, als quals el jutge acusa de fins a sis delictes. Als quals, dimecres, el conseller d'Interior, Felip Puig, va defensar aferrissadament. Puig va assegurar que la seva trajectòria personal és impecable i va confiar plenament en la seva innocència.

Doncs bé, aquesta trama que investiga el jutjat d'instrucció número 1 de Barcelona, Joaquim Aguirre, va començar quan la Guàrdia Civil va trobar un cotxe sospitós amb 55 quilos de droga al Garraf i van detenir el seu conductor, un presumpte narcotraficant conegut com Bono qui suposadament tenia contactes amb un confident de la policia.

Les analítiques de droga van donar resultats diferents als inicials i el jutge va obrir diligències. Va demanar a la Unitat d'Estupefaents que dirigia un dels imputats que ho investigués i aquest li va demanar que li fes l'ordre per escrit. Un fet, segons fonts d'interior, que mai es va arribar a produir.

D'altra banda, és destacable que el sindicat d'ultradreta Manos Limpias s'ha personat a la causa com acusació popular.

stats