Societat 14/06/2011

Interior es posa en contacte amb els 'indignats' abans de les protestes

La comissió de Mobilitzacions del 15-M ha lliurat al Govern una carta on reitera la intenció de mantenir unes accions "massives i no violentes" i mentre la Ciutadella ja està vallada

M.català/m.ortega
1 min
Tanques al voltant del Parlament

BarcelonaHores abans de les mobilitzacions convocades a les portes del Parlament, els indignats han comunicat que han rebut una petició de reunió per part de la conselleria d'Interior i que han acudit a la trobada amb l'únic objectiu de lliurar una carta. El text presentat recull quatre punts. En primer lloc, reiteren que el moviment no té representants que puguin parlar en nom de tots. També destaquen que "la resposta a qüestions polítiques no pot ser policial" i remarquen, en aquest sentit, que no consideren "apropiada la conselleria d’Interior com interlocutora de problemes que no són d'ordre públic, sinó socials i polítics" i que seria diferent sí qui demanés fos alguna de les conselleres afectades per les retallades. El tercer punt de la carta és la reiteració que les mobilitzacions d'avui i demà seran "de caràcter massiu i no violent". Finalment, exigeixen que es respectin els seus drets a manifestar-se i reunir-se davant del Parlament.

A més, "per garantir la transparència total" han demanat gravar l'àudio de la reunió en un enregistrament que anuncien que tenen previst fer públic perquè rebutgen la "legitimitat" de reunions privades com la sol·licitada. Mentrestant el parc de la Ciutadella ja està completament tancat per impedir que els manifestants puguin accedir al Parlament. La intenció dels indignats és fer nit al parc i muntar, demà al matí, un cordó humà que bloquegi el Parlament perquè no pugui discutir els pressupostos, com està previst.

stats