SOCIETAT
Societat 24/08/2011

Interior prohibeix la marxa de PxC a Salt, i Anglada anuncia que recorrerà la decisió

Plataforma per Catalunya havia convocat una manifestació contra la construcció d'una mesquita, però un informe determina que la concentració comporta riscos, ja que "fereix el sentiment religiós dels musulmans", que podrien convocar una contramarxa

Acn
1 min

SaltEl departament d'Interior ha decidit prohibir la concentració que havia organitzat Plataforma per Catalunya a Salt dissabte a la tarda contra la construcció d'una mesquita salafista al municipi. La conselleria ha basat la decisió en els informes policials dels mossos i de la policia local de Salt. L'informe recull que PxC està distribuint "pamflets" contra la mesquita, i que la concentració "podria ferir el sentiment religiós" de la important comunitat musulmana que viu al municipi, i que aquests dies celebra el Ramadà. També determina que hi ha constància que es vol convocar una contramobilització de joves musulmans vinguts des de Girona, Blanes, Palamós i Palafrugell i que, tot plegat, podria acabar en aldarulls i riscos per a les persones.

Precisament, l'alcalde de Salt, Jaume Torramadé (CiU), ha convocat per avui un ple en què proposarà una suspensió de llicències temporal, durant un any, per a la construcció de centres de culte al polígon de Torremirona, on s'havia de construir una mesquita i una església evangèlica. La manifestació s'havia de fer dissabte vinent, 27 d'agost, a les 18.00 h, al passeig Ciutat de Girona de Salt, i hi havia anunciat la seva presència el líder de PxC, Josep Anglada.

PxC hi presentarà recurs

Precisament Anglada ha dit avui que el partit recorrerà contra la prohibició d'Interior. Anglada assegura que té "la confiança i la certesa" que li donaran la raó i podrà fer la manifestació. “Jo hi vull ser present", ha dit. El president de PxC ha defensat el dret del seu partit a manifestar-se "com qualsevol partit democràtic", i creu que hi ha "instigadors" que volen prohibir la veu de PxC a Salt.

stats