Societat 25/05/2012

Interior es queixa a Washington per atribuir als Mossos 52 casos de maltractament

El departament d'Estat dels EUA diu que una cinquena part de les denúncies presentades a l'Estat van dirigides contra els Mossos

Ara/acn
1 min

BarcelonaEl director general de la policia catalana, Manel Prat, ha trucat aquest divendres al cònsol dels EUA a Barcelona, Greggory D. Crouch, per expressar-li sorpresa i queixa pel contingut de l'informe del departament d'Estat sobre els drets humans al món, el qual assegura que una cinquena part de les denúncies presentades contra la policia a l'estat espanyol van dirigides contra els Mossos d'Esquadra. A més de la trucada, també es presentarà una queixa per escrit.

Prat ha dit en una entrevista a 'El matí de Catalunya Ràdio' que ningú s'ha posat en contacte amb ells per contrastar les dades d'aquest informe en què el govern dels EUA involucra els Mossos d'Esquadra en 52 casos de maltractament o tortura. Un dels exemples que l'informe de Washington destaca és l'actuació de la policia catalana en el desallotjament dels 'indignats' de la plaça Catalunya de Barcelona, ara fa un any.

stats