SOCIETAT
Societat 18/06/2013

Espadaler assegura que es manté el risc per pluges a la Vall d'Aran, Pallars Sobirà, Pallars Jussà i Alta Ribagorça

El conseller d'Interior assegura que no hi ha cap persona desapareguda

Ara
1 min
Desbordaments puntuals a Vall d'Aran // @arantec

BarcelonaEl conseller d'interior, Ramon Espadaler, ha explicat aquesta tarda que es manté el risc de pluja a les comarques de la Vall d'Aran, Pallars Sobirà, Pallars Jussà i Alta Ribagorça. "L'episodi de pluges encara no s'ha acabat. Anirà plovent damunt d'allà on ja ha plogut", ha destacat en roda de premsa després de la reunió del consell assessor del pla Inuncat. La previsió, però, indica que durant la nit la situació podria anar millorant, tot i que Espadaler ha demanat prudència.

La conselleria recomana que el més de mig miler les persones evacuades –la majoria a la Vall d'Aran– no retornin als seus domicilis aquesta nit, i que es mantinguin als hotels o a les cases dels familiars on han estat traslladats. Espadaler ha demanat que no es recuperi el transport escolar demà el matí, perquè, tot i que la situació haurà millorat, es desconeix l'estat de les carreteres. També ha repetit que no s'abusi de la telefonia mòbil per evitar el col·lapse.

Demà al matí el servei de carreteres avaluarà el dany de les infraestructures. Interior ha activat un telèfon, el 012, perquè els familiars "angoixats" no col·lapsin el 112 demanant informació sobre persones que no aconsegueixen localitzar. El departament assegura que, segons les dades de les quals disposen, no hi ha cap persona desapareguda.

stats