Societat 24/12/2011

La Interpol assegura que només busca el responsable de les pròtesis mamàries PIP per conduir begut

Desmenteixen que l'"alerta roja" sobre Joan-Claude Mas tingui res a veure amb els implants mamaris

Efe
2 min

ParísLa policia internacional Interpol ha puntualitzat aquest dissabte que l'ordre de recerca del francès Jean-Claude Mas, fundador de l'empresa fabricant de les pròtesis mamàries PIP, no té relació amb aquests implants, sinó amb haver conduït ebri a Costa Rica.

En una nota a la seva pàgina web, aquesta xarxa policial assenyala que la recerca de Mas "és totalment aliena" a l'empresa Prothese Implant de Poli (PIP), responsable d'uns implants mamaris que se sospita que "presenten un risc potencial per a la salut de centenars de milers de dones a tot el món".

L'organització va assegurar ahir, divendres, que havia emès una "alerta roja" per buscar Mas, de 72 anys, coincidint amb les sospites emeses pels serveis sanitaris de diversos països sobre els riscos d'aquests implants.

No obstant això, la Interpol ha puntualitzat que busquen l'empresari francès a petició de les autoritats costa-riquenyes per haver conduït sota els efectes de l'alcohol el juny de 2010, un delicte pel qual pot ser condemnat a fins a tres anys de presó.

L'organització policial ha indicat que l'alerta roja era a la seva pàgina web des del juny passat, però que "només ha sigut objecte d'un gran interès internacional arran de la polèmica aixecada pels implants" de la seva empresa.

La Interpol ha afegit que l'alerta roja contra Mas és "una de les milers" que emet a petició dels seus membres per alertar els altres països de les ordres de captura que pesen sobre persones.

Nombrosos mitjans de comunicació van relacionar l'ordre de detenció de Mas amb les pròtesis PIP, anomenades així pel nom de l'empresa fundada el 1991 a la Costa Blava francesa, que va arribar a ser el quart fabricant mundial d'implants mamaris.

El març de 2010, les autoritats franceses van retirar aquest gel de silicona del mercat i van demanar a les 30.000 dones operades amb ell a França que es fessin una revisió mèdica, i ahir van donar un pas més i van recomanar que es retiressin les pròtesis.

L'executiu va prendre aquesta decisió perquè algunes contenen silicona industrial d'ús no mèdic, que incrementa el risc que la funda es trenqui, i perquè les autoritats sanitàries sospiten que han causat la mort d'almenys una dona.

El director general de la Sanitat francesa, Jean-Yves Grall, va revelar la setmana passada que s'han detectat vuit casos de càncer en pacients amb PIP, però no va establir relacions.

Davant la creixent polèmica generada entorn d'aquestes pròtesis, l'Institut Nacional del Càncer (INCA) va fer ahir públic un informe lliurat al govern en què es diu, però, que en comparació amb altres no augmenten el risc de càncer.

stats