Societat 12/07/2011

Investiguen una intoxicació alimentària en un casal d'estiu de Barcelona

L'Agència de Salut Pública de Barcelona està estudiant el cas de 26 persones amb símptomes d'intoxicació en les activitats estivals promogudes pel Club Esportiu Mediterrani

Redacció
1 min

BarcelonaL’Agència de Salut Pública de Barcelona (ASPB) investiga des d’ahir a la tarda una possible intoxicació alimentària que ha afectat 26 persones, la majoria participants en un casal d’estiu promogut pel Club Esportiu Mediterrani del districte de Sants-Montjuïc. Entre els afectats, hi ha 17 menors, 7 monitors i dos adults més. Tots els menors es recuperen fora de l'hospital i la previsió és que, en poques hores, els dos adults que encara estan ingressats puguin rebre l'alta mèdica.

Els símptomes que presentaven eren lleus, i es van manifestar poc després de dinar, amb vòmits, sudoració, malestar i descomposició, sense febre, és a dir, manifestacions freqüents quan es tracta de toxiinfeccions alimentàries. L’Agència realitza la investigació epidemiològica necessària en aquests casos, que inclou la recollida de mostres, de dades clíniques, i les entrevistes a persones exposades a la intoxicació, així com a altres persones relacionades. D’altra banda, inspectors de l’Agència han inspeccionat també les instal·lacions on es realitzava la preparació dels àpats, en el mateix centre esportiu, així com els processos que s’han fet servir. A més, el laboratori de l’Agència també hi està intervenint, amb el processament de mostres dels aliments i de les que es van prendre als afectats.

A Barcelona cada any es registren més d’una vintena d’intoxicacions alimentàries de tipus col·lectiu. Tot i la intervenció dels serveis de salut pública, en alguns casos resulta impossible determinar l’agent causal de la contaminació.

stats