SOCIETAT
Societat 10/09/2012

Investiguen l'origen de vuit casos de legionel·losi declarats aquesta setmana a Blanes

Tres dels afectats continuen hospitalitzats i es creu que el brot es va originar en un càmping

Acn
2 min

BarcelonaL'Agència de Salut Pública està investigant vuit casos de pneumònia per legionel·la que s'han declarat durant l'última setmana a Blanes (Selva), segons ha informat el departament de Salut. Aquest dilluns hi ha hospitalitzats tres dels afectats, un a Blanes, un a Granollers i un a la Unitat de Cures Intensives (UCI) de l'Hospital Josep Trueta de Girona.

Els afectats són tres turistes holandesos –dos homes de 59 i 67 anys i una dona de 58–; una dona letona de 62 anys; tres homes residents a la demarcació de Barcelona de 48, 81 i 82 anys, i un veí de Blanes de 54 anys.

Els tres primers casos declarats eren els turistes holandesos, que estaven allotjats en un càmping de la localitat. Immediatament els tècnics van centrar les investigacions en les instal·lacions d'aquest càmping, on van fer tractaments preventius en els mòduls dels sanitaris i en una piscina. Els tres següents casos, però, eren de persones que residien en habitatges al mateix municipi, la qual cosa va fer ampliar la zona d'investigació.

Divendres a la tarda, els tècnics van prendre les darreres mostres en torres de refrigeració de dues empreses del municipi properes al càmping. Aquest cap de setmana s'han fet les anàlisis corresponents, els resultats de les quals probablement permetran concloure l'origen de l'afectació. En tot moment s'ha comptat amb la col·laboració de l'Ajuntament de Blanes per dur a terme les mesures de control.

Sobre la legionel·losi, Salut recorda que no es transmet per contacte de persona a persona; que es pot beure sense cap perill l'aigua d'abastament públic, tant dels domicilis particulars com de les fonts públiques; que es pot fer servir l'aigua d'abastament públic per a la higiene personal i per cuinar, i que es poden ingerir els aliments rentats amb aigua.

stats