SOCIETAT
Societat 16/09/2011

Rigau valora positivament la suspensió del TSJC perquè així tindrà més temps per estudiar el recurs del Govern

Respon a Aguirre que dir que a Catalunya està prohibit estudiar en castellà és "faltar a la veritat"

Acn
2 min

BarcelonaLa consellera d'Ensenyament, Irene Rigau, s'ha mostrat prudent davant la decisió del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) de suspendre el termini de dos mesos marcat per executar la sentència del Suprem sobre el català. Tot i aquesta prudència, Rigau ha fet una valoració positiva perquè considera que així el TSJC tindrà més temps "per estudiar amb deteniment" el recurs que ha presentat el Govern. "Si tenen més temps per estudiar el recurs, tindran més temps per veure que tenim raó", ha declarat Rigau a l'ACN. D'altra banda, ha respost a la presidenta de la Comunitat de Madrid, Eperenza Aguirre, que "dir que el castellà està prohibit a Catalunya és faltar a la veritat".

La consellera s'ha mostrat prudent davant la nova decisió del TSJC ja que ha recordat que l'únic que ha fet el tribunal és suspendre el termini però no ha entrat en la qüestió. Rigau ha dit que quan es presenta un recurs es fa per guanyar-lo i, per tant, creu que hi ha "més possibilitats" d'aconseguir aquest objectiu si el TSJC té més temps d'estudiar els raonaments de la Generalitat. Rigau s'ha mostrat convençuda que el recurs "planteja de manera fefaent els principis pels quals sostenim que tenim raó".

Davant de la polèmica sorgida pocs dies abans de l'inici de curs per la interlocutòria del TSJC que insta el Govern que el castellà també sigui llengua vehicular, la consellera li ha trobat la part positiva, que és que les generacions vegin la necessitat de renovar seu compromís vers la llengua i la cultura.

La consellera ha respost també a algunes de les reaccions sorgides des de l'Estat, com la d'Aguirre, que aquest dimecres va assegurar que a Catalunya "no ha quedat clara la vigència absoluta i total de la Constitució" i va afegir que l'ensenyament privat en castellà "està prohibit" a Catalunya. Rigau ha dit que aquest tipus de declaracions demostren que "a la resta d'Espanya estan en campanya electoral des de fa temps" i ha dit que fer aquestes afirmacions "és faltar a la veritat".

La consellera ha reiterat que el castellà no està exclòs del sistema educatiu, sinó que es garanteix el seu ple coneixement. "Això tothom ho sap", ha reivindicat. Rigau ha refusat entrar en discussions i s'ha limitat a dir que el Govern contestarà amb lleialtat a les institucions i no respondrà a aquestes "sortides de to".

stats