SOCIETAT
Societat 18/01/2012

Itàlia assegura que ja hi ha "dany ambiental" pel naufragi del creuer

El ministre italià de Medi Ambient afirma que existeix el risc d'un possible vessament de carburant al mar, que es podria estendre al llarg de tota la costa

Efe
1 min

BarcelonaEl govern italià ha assegurat avui que ja s'ha produït "dany ambiental", tot i que "molt contingut", en el fons marí de l'illa de Giglio com a conseqüència del naufragi el passat divendres del creuer Costa Concordia, que conté al seu interior 2.380 tones de combustible.

El ministre italià de Medi Ambient, Corrado Clini, ha afirmat que existeix el risc d'un possible vessament de carburant al mar, que es podria estendre al llarg de tota la costa.

"Som davant d'una situació límit perquè la nau és inestable. S'ha d'actuar depresa. Crec que en les properes dotze hores estarem en disposició de començar a treballar al dipòsit. Tardarem dues setmanes a buidar el carburant", ha dit.

Clini ha assegurat que per treure el creuer del lloc en què es troba, "òbviament" farà falta més temps.

"El risc és la dispersió al mar del carburant i dependrà dels corrents", ha detallat el ministre, que ha rebut propostes de França i Alemanya per col·laborar en la gestió de la catàstrofe.

stats