Societat 12/07/2011

Els fills de J.R. i Bobby Ewing protagonitzaran la nova 'Dallas'

El J.R., la Sue Ellen i el Bobby de la Dallas de fa 30 anys tindran la mateixa cara a la seqüela que la cadena nord-americana TNT estrenarà l'estiu que ve. Els protagonistes, però, seran els seus fills.

Albert Castellví Roca
2 min
Jesse Metcalfe, Julie Gonzalo, Josh Henderson i Jordana Brewster seran els personatges centrals de Dallas a partir de l'estiu del 2012.

Barcelona.Torna Dallas . La mítica sèrie dels anys 80 tindrà una seqüela protagonitzada per John Ross Ewing III (el fill de J.R.) i el seu cosí Christopher Ewing (fill adoptiu de Bobby). Els posaran cara, respectivament, Josh Henderson i Jesse Metcalfe, que compartiran la pantalla amb els actors que ja havien protagonitzat la sèrie original: Larry Hagman (J.R.), Patrick Duffy (Bobby) i Linda Gray (Sue Ellen).

La cadena nord-americana TNT, que al setembre havia encarregat un pilot de la nova sèrie, va donar llum verda divendres al rodatge dels deu capítols que n'han de formar la primera temporada i que produirà Warner Bros. Television, propietària dels drets de la Dallas original. La mateixa cadena anuncia que l'estrena als Estats Units tindrà lloc l'estiu de l'any que ve, però aquesta matinada els espectadors del canal ja n'han pogut veure un tràiler, entre les estrenes de la nova temporada de The Closer i de Rizzoli & Isles .

Èxit internacional

Dallas va néixer com una minisèrie de cinc capítols el 2 d'abril del 1978, i el 23 de setembre ja se'n va estrenar la primera temporada regular. La CBS va mantenir-la en antena durant 13 anys, fins al maig del 1991, amb xifres d'audiència que van situar-la de forma habitual com l'espai més vist, especialment entre la tercera i la setena temporada. El quart episodi de la quarta temporada, en què es va descobrir qui havia intentat matar J.R., va reunir 83 milions d'espectadors als Estats Units, amb un share d'un 76%, i encara es manté com el segon espai televisiu més vist de la història al país.

De fet, aquest episodi va acumular uns 360 milions d'espectadors en les seves emissions arreu del món. I és que Dallas no només va triomfar als EUA: ha estat traduïda a més de 90 idiomes, entre els quals el català. TV3 la va emetre entre el gener del 1984 i l'agost del 1992, i tot i que llavors encara no es mesuraven les audiències a l'Estat és evident que la sèrie va marcar una època per a la televisió catalana.

stats