JORNADA CASTELLERA
Societat 11/06/2012

Ja tenim cinc colles de nou

Efren Garcia
2 min
ESTRENA DE NOU Els Minyons de Terrassa van assolir, ahir a Cornellà, el seu primer tres de nou amb folre de la temporada i centren els esforços en el primer castell de gamma extra, d'aquí dues setmanes, per a la festa major egarenca. També la Colla Joves Xiquets  de Valls va carregar dissabte el seu primer tres de nou de l'any.

CORNELLÀ DE LLOBREGATAmb l'estrena dels tresos de nou de la Colla Joves Xiquets de Valls i dels Minyons de Terrassa, el món casteller supera una altra fita històrica situant cinc colles en el nivell de nou abans d'arribar a la diada de Sant Joan. La Colla Vella i els Castellers de Vilafranca segellen aquest gran moment i eleven a quaranta-nou les places castelleres que han vist castells d'aquesta alçada.

La Colla Joves Xiquets de Valls va incorporar-se dissabte al grup de les grans a carregar el primer tres de nou de la temporada. Si bé els de la camisa vermella no van poder culminar la fita, sí que van recuperar un estatus que havien perdut en el tram final de la temporada passada. La Joves reivindica la seva grandesa i, gràcies als castells aconseguits, planteja una de les diades de Sant Joan més engrescadores de les últimes temporades.

Una pressió similar han hagut de suportar els membres dels Minyons de Terrassa. Tot i que la seva situació és molt diferent, els malves buscaran descarregar el primer castell de gamma extra en el marc de la festa major egarenca d'aquí dues setmanes i ho hauran de provar sent l'última de les grans formacions a assolir el primer castell de nou de l'any. El dos de vuit dels Minyons comença a presentar garanties per alçar-lo un pis més, però els nervis en el tres folrat i en el cinc de vuit podrien convertir-se en un parany ocult en el camí a la culminació del primer tram de temporada.

Al nivell habitual, la Colla Vella dels Xiquets de Valls i els Castellers de Vilafranca també van reclamar la seva porció de protagonisme i ho van fer per mèrits propis. Els vallencs van desplaçar dijous un total de 260 castellers fins al Camp Nou, on van aconseguir carregar el primer tres de nou que s'hi havia alçat mai, i van convertir així l'estadi en la quaranta-vuitena plaça de nou. Els verds van elevar dissabte aquesta xifra a quaranta-nou en descarregar el tres folrat a la plaça Fèlix Figueras i Aragay d'Olesa de Montserrat.

Sants descarrega dues clàssiques

Si bé els Castellers de Sants ja havien descarregat el tres i el quatre de vuit en diverses ocasions, dissabte al Pou de la Figuera i en el marc de les diades culturals organitzades per l'Ajuntament de Barcelona, van segellar tot just la seva segona clàssica de vuit. Els santsencs han recuperat d'hora el dos de set que tants problemes els va portar la temporada passada i l'han aprofitat de valent. Diumenge van substituir els Castellers de Vilafranca en la diada castellera de Corpus a Cornellà de Llobregat i van treure'n profit plantant-hi la segona clàssica del cap de setmana. La pròxima gran estació els durà a la festa major de Sant Cugat del Vallès, on han anunciat que podrien estrenar tant el cinc de vuit com el tres de nou.

Els Castellers de Sabadell, per la seva banda, sense fer enrenou, segueixen consolidant els castells de vuit pisos: aquest cap de setmana han descarregat un altre cop els dos castells bàsics, el tres i el quatre de vuit. Els Bordegassos de Vilanova i els Castellers de Terrassa van celebrar diumenge la consecució del primer carro gros de l'any.

stats