Societat 21/12/2011

Jaume Padrós: "El pagament de l'euro per recepta hauria de dependre de la renda"

El vicepresident del Col·legi de Metges de Barcelona opina que la taxa és necessària però que no es pot fer pagar un euro a tothom igual

Ara
1 min
Medicaments / ACN

BarcelonaEl vicepresident del Col·legi de Metges de Barcelona, Jaume Padrós, ha explicat en una entrevista a El món a RAC1, que "la clau" de l'aplicació de l'euro per recepta hauria de ser la renda de cadascú, però que tothom "hauria de contribuir", encara que fos mínimament, perquè creu que "la societat ha de prendre consciència" que el sistema sanitari "té un cost", com el tenen "els llibres o altres coses bàsiques". Creu que el sistema sanitari català i espanyol és "hiperfreqüentat" i entén com a positiva aquesta mesura sorgida del projecte de llei dels pressupostos perquè la preveu "dissuasiva".

Des del seu punt de vista, l'"excel·lència" del sistema depèn de l'"aportació de més recursos" i de restar-li "tensió". Per això veu positiva aquesta mesura. Malgrat tot, creu que se li ha d'incloure "progressivitat" i pagament, però amb "topalls en casos crònics". A més, subratlla que hi ha un 25% de persones que utilitzen el sistema públic sanitari, fet que també s'ha de tenir en compte per entendre que aquesta mesura no és tan injusta.

Amb tot, ha conclòs que el futur del sistema sanitari públic necessita sumar aquests recursos "per poder mantenir l'equitat". També ha afirmat que entén que és molt positiu que això "es debati al Parlament i no es faci per decret".

stats