Societat 26/07/2012

Jaume Plensa dibuixa amb lletres una "finestra a l'esperança" en el cartell de la Mercè 2012

El tret de sortida de la festa, que comptarà amb 300.000 euros menys de pressupost, el donarà el científic Lluís Torner com a pregoner

Acn
1 min
L'alcalde de Barcelona, Xavier Trias, i Jaume Plensa han presentat el cartell de la Mercè 2012

BarcelonaEls preparatius per a la Mercè 2012 ja estan en marxa i aquest dijous s'ha presentat el cartell que anunciarà les festes patronals de Barcelona. L'autor és l'artista Jaume Plensa, que ha explicat que la seva obra, en què destaca la representació de lletres com a símbol de la "diversitat", vol evocar una "finestra al futur i l'esperança". Plensa ha expressat satisfacció perquè la seva ciutat li hagi fet aquest encàrrec.

Més enllà del cartell, també s'ha conegut que el científic Lluís Torner serà el pregoner, i Mont-real, la ciutat convidada. L'Ajuntament de Barcelona invertirà en el conjunt d'activitats de la Mercè 2012 uns 3,2 milions d'euros, un pressupost 300.0000 euros més baix que el de l'any passat.

Un dels actes destacats, de la mà de la col·laboració amb Mont-real, serà un muntatge de projeccions a la Sagrada Família, que cofinançarà la ciutat convidada. Aquest espectacle es podrà veure quatre vegades al dia durant les nits del 21 i el 23 de setembre.

En el camp de la música, en les primeres línies presentades de la programació, destaquen Joan Colomo, Roger Mas i la Cobla de Sant Jordi, Very Pomelo, Maika Makovski i La Carrau, entre molts d'altres.

stats