Societat 24/07/2011

Jesús Vázquez tornarà a presentar un concurs de talents musicals

Mediaset España ha aconseguit els drets per adaptar el format The Voice , que triomfa als Estats Units. El programa s'emetrà a Cuatro amb l'expresentador d' Operación Triunfo al capdavant.

Auri Garcia Morera
2 min
Jesús Vázquez presenta els concursos Uno para ganar i ¡Allá tú! A més, ja ha gravat la quarta temporada de Pekín Express .

Barcelona.John de Mol, creador de Gran Hermano , va trobar ara fa un any la seva pròpia fórmula per competir en el camp dels concursos musicals, en què dominaven formats com Operación Triunfo o American Idol . La seva proposta, The Voice , es va estrenar amb èxit a Holanda i va fer el salt als Estats Units amb la NBC, on ha aconseguit més de 10 milions d'espectadors. FOX i el seu American Idol superen fàcilment els 20 milions, però els resultats i les bones crítiques de The Voice han fet que la NBC el renovi per una segona temporada i que canals de tot el món, entre els quals hi ha la BBC, n'hagin volgut comprar els drets.

A l'Estat espanyol, Antena 3 s'hi havia interessat, però finalment ha estat Mediaset España qui se l'ha endut, per emetre'l a Cuatro, amb Jesús Vázquez com a presentador. Vázquez va presentar Operación Triunfo durant quatre temporades, i està considerat un dels principals motius del renaixement del concurs a Telecinco. Amb ell, va passar dels 3,4 milions d'espectadors de l'últim any a La 1 als 4,8 milions del primer al canal privat.

El concurs destaca per la figura dels entrenadors, que són alhora membres del jurat, i que als EUA són personatges de primer nivell com Christina Aguilera o el cantant de Maroon Five. En l'adaptació per a Espanya, segons diversos mitjans, podria ser-ho Isabel Pantoja.

El concurs està estructurat en tres fases. En la primera, els quatre entrenadors i membres del jurat formen quatre equips de cantants, als quals seleccionen en audicions en què es col·loquen d'esquena als aspirants per valorar-ne només la veu. En la segona, i després d'un procés d'entrenament, els cantants de cada equip s'enfronten entre ells cantant la mateixa cançó al mateix temps, i alguns són seleccionats per prendre part en enfrontaments amb membres dels altres equips. En la tercera i última fase comencen les actuacions emeses en directe per televisió. És quan els vots del jurat es combinen amb els del públic per acabar triant un guanyador.

stats