Societat 23/07/2012

Joan Oller: "La gent ha sabut diferenciar la institució de la gestió"

Confiança "No s'ha perdut la simpatia pel Palau, són més de cent anys d'història amb moments gloriosos i la memòria col·lectiva està per damunt del cas Millet"

S.m.
1 min
Joan Oller: "La gent ha sabut diferenciar la institució de la gestió"

La programació de la temporada 2012-2013 és força ambiciosa. Malgrat la crisi, ¿s'estan aconseguint els objectius que es va proposar?

És una programació amb personalitat pròpia, amb propostes en què la música connecta amb altres arts com les arts visuals, i projectes innovadors, com el cicle d'òperes de Mozart dirigides per René Jacobs. Amb menys hem fet més, en part augmentant les coproduccions.

Què farà el Palau per aconseguir més diners?

Aquest juliol hem començat a programar concerts de compositors catalans i espanyols per a turistes. Hem treballat força la captació del patrocini de les empreses, però ara també anirem a buscar els mecenes individuals. També obrirem una botiga digital. No hi ha una única i gran solució sinó moltes petites solucions.

Ha reclamat moltes vegades un canvi de la llei de mecenatge per aconseguir uns incentius fiscals més grans.

No sóc gens optimista. Ens beneficiaria a tots, com també ens beneficiaria moltíssim que el govern retirés la mesura de l'increment de l'IVA.

Com pensa fer-hi front?

El més fàcil seria repercutir-ho a l'entrada, però això no em sembla factible. Tampoc ho podem assumir nosaltres, perquè ja anem prou escanyats. Ho hem d'estudiar.

¿Creu que el cas Millet ha fet perdre la confiança del públic?

La gent ha sabut diferenciar la institució de la gestió. No s'ha perdut la simpatia pel Palau, són més de cent anys d'història amb moments gloriosos i la memòria col·lectiva està per damunt del cas Millet.

stats