Societat 13/03/2012

Jordi Pina, advocat de Montull: "Millet i Montull han estat injustament tractats"

El lletrat assegura a 'El món a RAC1' que el seu client, i també Fèlix Millet, han patit "una estigmatització" i que "sofreixen una reclusió al domicili"

Ara
1 min

BarcelonaL'advocat de Jordi Montull, Jordi Pina, ha afirmat en una entrevista a 'El món a RAC1' que tota la "deshonestedat delictiva prèvia [de Millet i Montull] s'ha transformat en una honestedat processal". Creu que des que ha començat el processament "no han endarrerit de cap manera el procediment" ni han intentat "cap aixecament de béns", com fan molts altres imputats en casos similars.

Per això, el lletrat considera que el seu client, així com Fèlix Millet, han patit una forta "estigmatització", i que el seu cas no és especial, ja que hi ha molts delinqüents confessos al carrer i no crida tant l'atenció com en el cas d'ells dos.

L'embargament

Pina ha explicat que els béns no estaven ja a mans dels acusats, sinó que "estaven travats", i quan buscaven compradors i en trobaven havien "de demanar permís al jutge per poder-los vendre". Sobre el valor de tots els béns embargats, l'advocat assegura que és relatiu si han arribat o no a la xifra que es reclama als acusats de 24 milions d'euros. Pel fet de tractar-se de béns immobles, diu que el preu canvia i depèn de l'època o de si troben comprador o no.

La data del judici

L'advocat de Montull no ha volgut posar data al judici, però no ha negat que a finals del 2012 es pugui celebrar. També ha dit que és possible que duri "2, 3 o 4 setmanes". A més, també ha destacat que és difícil dir una data perquè també hi ha d'haver "un trasllat comú a totes les parts" de més de 1.000 fulls" per preparar el judici, cosa que no es podrà fer en els 10 dies que normalment es dóna per fer aquest procediment.

stats