CIMERA CONTRA LA LLEI WERT
Societat 28/05/2013

CiU preveu "unitat d'acció" catalana per lluitar contra la llei Wert després de la cimera

Malgrat això, el president del grup parlamentari dels nacionalistes no garanteix que els partits catalans presentin esmenes conjuntes a la reforma educativa

S. Sánchez / O. March
1 min

BarcelonaCiU ha sortit molt satisfeta de la cimera contra la llei Wert que s'ha celebrat aquest dimarts al Palau de la Generalitat. "En fem una valoració extraordinàriament positiva", ha assegurat Jordi Turull, president del grup parlamentari nacionalista, que ha vaticinat que hi haurà "unitat d'acció catalana al Parlament, al Congrés dels Diputats i a l'hora de dur la reforma al Tribunal Constitucional (TC)". "És una llei que respon a una estratègia del PP per carregar-se tot allò que tant estimem, que és la cohesió social i el català a les aules", ha assegurat Turull.

El president del grup parlamentari de CiU també ha admès que hi ha hagut una segona part del debat centrada en les retallades –no les ha anomenat explícitament– i no ha garantit que es presentin esmenes conjuntes al Congrés per matisar la llei. "Ens els temes nuclears hi ha acord", ha insistit, malgrat tot, Turull, que no ha concretat més.

"No dedicaré ni un minut al tema de les retallades", ha volgut sentenciar el president del grup parlamentari de CiU, que ha denunciat un altre cop "asfíxia fiscal" per part del govern espanyol.

stats